vlekkenwijzer
home          Contact
Stoffen

 


 

Meubelstoffen zijn er in vele soorten, de keus is eindeloos, teveel om op te noemen. Daarom hebben wij voor elk wat wils in zowel stof, leer of kunstleer.

Stof:
Bij stof zijn er veel verschillende soorten (linnen, wol, velours, dralon, like-suede, etc.) maar het belangrijkste is hoe ziet het er uit en past het bij de rest van de inrichting. Daarnaast ook zeker niet onbelangrijk is de sterkte, is het makkelijk schoon te maken en de prijs. Daarom zit er bij iedere stof een keuringsrapport waarop alle informatie staat die u nodig heeft bij het uitzoeken van de juiste stof in de goede prijsklasse.

Leer:
Ook in leer heeft u verschillende mogelijkheden, naast de kleur heb je ook verschillende diktes en nerfbeelden (hoe ziet het leer eruit). De kwaliteit bij semi-aniline leer wordt bepaald door de hechting van de beschermlaag (een extra beschermlaag die het leer beschermt tegen zonlicht, vuil, vocht, huidvet, etc.) hoe sterker de hechting, hoe beter het leer.

Bij een vol-aniline leer is er geen beschermlaag waardoor de natuurlijke structuur beter behouden is. Het nadeel is wel dat het meer onderhoud vergt en dat het leer kwetsbaarder is voor zonlicht, etc.


Kunstleer:
Dan is er ook nog kunstleer en de naam zegt het al het lijkt op leer maar het is kunst. Het grote voordeel van kunstleer is dat het zeer makkelijk schoon te maken is, onderhoud vrij, water en urine bestendig en qua prijs aantrekkelijker dan echt leer.

Kunstleer is zeer geschikt op eetkamerstoelen, kussens voor buitenbanken of bootkussens.


Dus u heeft een idee hoe het meubel eruit moet zien en wij hebben de bekleding ervoor!